Vacances en Pau, colònies d'infants sahrauis 2009


El projecte de Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.

Aquest projecte, on famílies catalanes acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, ...etc) i la de conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l’immediat repartiment del Sàhara Occidental en mans de Marroc i Mauritània, al voltant de 184.000 sahrauís viuen organitzats en campaments allà on res no creix, la «hammada» , un desert inhòspit situat a la regió algeriana de Tindouf.

Les condicions de vida són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i baixíssimes durant les nits de l’hivern; amb manca d’aigua corrent i llum elèctrica. A tot això s’ha de sumar la manca d’alimentació creixent, vestit i, en definitiva, dels productes més bàsics. Un dels sectors més afectats per aquestes difícils condicions de vida són els nenes i nenes que en moltes ocasions no tenen cobertes les necessitats més bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.

La creixent manca d’aliments es deguda el retall important de l’ajuda alimentaria per part dels organismes internacionals (PAM, ACNUR) que any rera any agreuja la situació precària de la població dels campaments de la que els infants constitueixen un grup de risc.

Per la qual cosa el projecte d’acolliment temporal “Vacances en Pau” es fa cada any més necessari, entre altres coses, per tal de detectar possibles problemes de salut i proporcionar al nens una atenció mèdica i una alimentació equilibrada.

Mes informació a la web de la Delegació del Frente Polisario a Catalunya: http://www.saharacatalunya.org/

Si vols col-laborar en aquest projecte, posat en contacte amb nosaltres: sahandreu@gmail.com