Cooperació amb veu femenina





La Tardor Solidària centra les seves activitats en el paper de les dones en les tasques humanitàries

En les sempre difícils i complexes tasques de cooperació, el gènere no acostuma a ser notícia. Però quan molts dels països que reben els beneficis d’aquestes tasques són socialment excloents amb la dona és important conèixer l’impacte que suposa per a elles treballar en circumstàncies com aquestes.


Per a això el Consell de Solidaritat i Cooperació del districte de Sant Andreu ha organitzat la Tardor Solidària per a l’últim trimestre de l’any. Una sèrie d’actes –entre el 7 i el 29 de novembre– encaminats a sensibilitzar el públic sobre les tasques de cooperació, sempre sota la perspectiva de la dona. El seu lema: Dona i Cooperació.


L’acte inaugural es va celebrar dissabte passat a la tarda al Centre Cultural Can Fabra, situat al carrer de Segre. Va consistir en un espectacle infantil que va precedir la presentació oficial i una taula rodona amb la participació anunciada de Marta Tudela, responsable de gènere de l’ONG ACSUR-Catalunya; Ingrid Mengod, tècnica de projectes de l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan; Tagla Sidi, de la Unió Nacional de Mujeres Saharauís, i Anna Dionís, directora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament.

Novembre agitat


A partir de demà, les activitats continuen amb una mostra de projectes de cooperació a les vuit del vespre a l’Espai Jove del Centre Garcilaso. El dissabte 14 de novembre hi haurà una trobada festiva a les 5 de la tarda a la parròquia de Sant Pacià per «compartir vivències amb les famílies acollides», segons expliquen des de la web del consistori. El seu títol: Dona i acolliment. També a la mateixa hora, però a la Nau Ivanov, se celebrarà la festa del 25è aniversari de la cooperativa Trèvol. La festa es culminarà amb un concert commemoratiu a les 21 hores.


Sis dies més tard, el 20 de novembre, les associacions DNiger.cat i Ibn Batuta presentaran els projectes La dona com a motor de canvi i Dona i salut al Centre Cívic Bon Pastor, amb projecció inclosa i debat posterior. Serà a les 18 hores.


El dimarts 24 tindrà lloc la presentació del tapís per a la No-violència i el videofòrum Maquiles, l’esclavitud laboral del segle XXI al Centre Cívic de la Trinitat Vella. 


I tres dies més tard, el divendres 27 de novembre, tindrà lloc –a les cinc de la tarda–, el concurs d’anuncis publicitaris de la Tardor Solidària, també a l’Espai Jove del Centre Garcilaso. 


PEDRO DOMINGO
BARCELONA

Foto: JOAN PUIG