ICV lamenta que Aminatu Haidar hagi hagut de passar 30 dies de vaga de fam per tornar a casa


Dolors Camats celebra el retorn de l’activista sahrauí a El Aiún i critica al Govern espanyol per haver-se “doblegat a les pressions del Govern marroquí”

La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha celebrat avui que la defensora dels drets humans del poble sahrauí, Aminatu Haidar, hagi arribat a casa seva després d'estar un mes reclosa a l'aeroport de Lanzarote per la negativa del Govern marroquí a deixar-la entrar a El Aiun. No obstant, Camats ha qualificat de "penós" el procés que ha hagut de passar per arribar-hi. "Han estat 30 dies de vaga de fam per poder exercir el dret de tornar a casa seva", ha dit Camats alhora que ha criticat i lamentat que durant aquests 30 dies "hem hagut d'assistir a la pressió constant del Govern del Marroc i al doblegament de la política exterior del Govern espanyol".

Camats ha demanat que "això no pot acabar així" i ha reivindicat que s'ha de "vetllar per la seva seguretat i que pugui seguir amb la seva activitat de defensora dels drets humans". La portaveu ecosocialista al Parlament ha recordat que en aquests moments 7 defensors dels drets humans del poble del Sàhara estan empresonats.

ICV