ICV insta a la nova ministra d'exteriors que no “es deixi extorsionar pel Marroc i compleixi” amb el poble Sahraui


Laia Ortiz encapçala una representació de la formació ecosocialista a la protesta de la plaça Sant Jaume

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat avui a la nova ministra d'Assumptes Exteriors del Govern espanyol, Trinidad Jiménez, que aprofiti l'ocasió per obrir una nova etapa en les relacions hispano-saharauis i "no es deixi extorsionar pel govern del Marroc i compleixi amb el poble saharaui". " Ha arribat el moment de fer el que és just i aconseguir que la comunitat internacional s'impliqui decididament en la tragèdia que viu aquest poble", ha assenyalat Ortiz.

Ortiz ha fet aquestes declaracions mentre encapçalava la representació d'ICV a la manifestació que avui ha tingut lloc a la plaça Sant Jaume en suport de les més de 20.000 persones que a hores d'ara estan acampades al voltant de l'Aaiun. La diputada ecosocialista ha mostrat el seu total suport a les demandes dels acampats, entre les quals estan el dret a desenvolupar-se social i econòmicament en plena llibertat, el desbloquejament dels campaments i la retirada de les forces d'ocupació, així com la intervenció inmediata de la comunitat internacional per evitar una tragèdia.

La portaveu d'ICV ha recordat el suport històric de la seva formació a les reivindicacions del Sàhara i ha manifestat que "haviem d'estar en un moment com aquest al costat del poble Saharaui". Ortiz ha demanat tant al govern espanyol com a les Nacions Unides que "no deixin en un calaix el problema del Shara, ja que s'estan anìquil·lant les llibertats d'un poble i dels seus ciutadans". En aquest mateix sentit ha exigit a Jiménez una "posició ferma i decidida d'una vegada per totes".

http://www.iniciativa.cat/icv/news/29428