ICV expressa la seva solidaritat amb els cooperants segrestats a Tinduf

Sahara1

Laia Ortiz ha lloat el fet que la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara hagi decidit continuar la seva activitat de cooperació

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha expressat avui la seva solidaritat amb la família i amics dels cooperants segrestats ahir a Tinduf. Ortiz ha volgut expressar la confiança en l'esforç de les autoritats de la República Àrab Sahrauí Democràtica per resoldre aquest cas, així com la protecció i seguretat que ofereix tant a cooperants, famílies i representants de tots tipus de grups i institucions que visiten regularment els campaments de població refugiada sahrauí.

"Esperem que aquest segrest no perjudiqui les estretes relacions de cooperació que existeixen entre diferents entitats de l'Estat Espanyol i el poble sahrauí", ha afirmat Ortiz, i ha insistit en la necessitat de cooperació entre les autoritats sahrauís, el govern espanyol i els diferents governs autonòmics per aconseguir l'alliberament dels cooperants.

"El que ha passat fa evident la necessitat de posar fi a la situació injusta que viu el poble sahrauí des de fa més de 35 anys i que l'obliga a l'exili i a recórrer a l'ajuda internacional", ha afirmat Ortiz.