EL REI, EL SÀHARA I EL MARROC





El rei Juan Carlos I d’Espanya ha visitat el Marroc acompanyat per diversos membres del govern espanyol i d’un grup d’empresaris que, evidentment, hi van anar a defensar els seus interessos.
La Federació ACAPS i el moviment solidari amb el poble sahrauí, lamentem que el conflicte del Sàhara Occidental sigui un tema que s’obvia o sobre el que es passa de “puntetes” utilitzant fórmules desgastades i que responen a estereotips molt allunyats de la veritat i de la realitat. Lamentem que la delegació encapçalada pel rei espanyol no hagi mostrat cap mena de preocupació per la violació sistemàtica dels drets humans que pateixen els sahrauís, que no s’hagi interesant per la situació dels sahrauís empresonats, pels fets de Gdeim Izik, que no hagi exigit una solució definitiva pel Sàhara Occidental que contempli, d’acord amb  el centenar de ressolucions de l’ONU, un referèndum d’autodeterminació, pas previ a la independència dels sahrauís.
Juan Carlos, a l’any 1975, va prometre defensar els sahrauís. La història posa de manifest qui és mentider, qui és traïdor.


Miquel Cartró Boada
Federació ACAPS