Un documental que posa cara i veu a la vulneració sistemàtica dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc.

Ahir es va presentar en el Museu Picasso de Barcelona el documental “El Problema. Testimoni del poble sahrauí” de Producciones Mundodoc S.L. amb la realització de Jordi Ferrer i Pablo Vidal.

Un documental que a molts de nosaltres ens pot semblar dur, però el que realment és dur es el que viuen cada dia els homes i dones sahrauís en el Sàhara Occidental ocupat. Els sahrauís viuen amenaçats i perseguits contínuament, només per defensar el que com a persones tenen dret: el dret a decidir, dret a l’autodeterminació, dret a la independència, dret a viure al seu país lliure.

I el que segurament és més dur, per els homes i dones sahrauís, es veure com la comunitat internacional i el govern espanyol defuig de la seva responsabilitat històrica. I veure també, com a casa nostra Catalunya, el suport polític és cada vegada, més difícil aconseguir-lo, tret de uns pocs , els de sempre.

Cal que entre tots posem sobre la taula, en les agendes politiques el “El Problema. Testimoni del poble sahrauí” per tal de que en el Sàhara Occidental es respectin els drets humans i el dret internacional.

S’ha de denunciar, també als diferents governs occidentals de països de llarga tradició democràtica i que fan tractes comercials amb el Marroc, espoliant els recursos naturals del Sàhara Occidental, als seus legítims propietaris , el poble sahrauí.

Cal donar gracies a la productora Mundodoc SL que va aconseguit entrar al Sàhara Occidental i donar llum el que les autoritats marroquines volen amagar sistemàticament. En el documental es posa veu i cara als torturats, perseguits, empresonats, repressaliats.

Més informació del documental "El Problema"

http://www.elproblema.net/