ICV lamenta que la fira SMAP EXPO 2009 no contempla el dret d’autodeterminació del Sàhara


Laia Ortiz transmet la solidaritat de la formació al poble sahrauí i demana als organitzadors que adoptin la legislació internacional.

ICV lamenta que la fira SMAP EXPO 2009 no contempla el dret d’autodeterminació del Sàhara.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha lamentat avui que la fira que es celebra aquest cap de setmana a Barcelona, la fira social, cultural i comercial marroquí SMAP EXPO 2009, no contempla el dret d’autodeterminació del Sàhara. Aquesta fira es fa durant els dies 23, 24 i 25 de gener a la ciutat comtal impulsada des de l’ambaixada de Marroc entre altres.

En aquest sentit Ortiz ha demanat als organitzadors de la fira que adoptin la legislació internacional i que tinguin en compte la llibertat del poble sahrauí en la celebració de la fira aquest cap de setmana. Per Ortiz aquesta actitud dels organitzador vulnera diferents resolucions de l'ONU que prohibien l’explotació de les riqueses del Sàhara Occidental sense el consentiment dels seus legítims representants.

Amb tot la portaveu ecosocialista ha valorat positivament la idea de la fira ja que apropa la cultura catalana a la marroquina amb la realització d'un esdeveniment necessari i útil per la relació entre civilitzacions.