“Aturem el genocidi del poble sahrauí”


El moviment de solidaritat amb el poble sahrauí va reclamar l’alliberament dels activistes pro-drets humans sahrauís.


Tot i el malt temps un grup de persones de diferents entitats solidaries amb el poble sahrauí, es van concentrar ahir a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona seguint la convocatòria de l’ACAPS i la Delegació del Front Polisario a Catalunya per l’alliberament dels activistes pro-drets humans sahrauís, recentment empresonats per les forces d’ocupació del Marroc.

El moviment solidari amb el poble sahrauí va compta amb la presència i el suport d’una bona representació política amb Miquel Carrillo, diputat d’ERC, Mercè Civit i Dolors Clavell, diputades d’ICV EUiA, Joan Josep Nuet i Jordi Guillot, senadors d’ICV EUiA, David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, joves de la JERC, Joves d’Esquerra Verda, com tambe Mercè Claramunt vicepresidenta d’ICV i David Cid de moviments socials d’ICV.

La presidenta de l’ACAPS Núria Salamé, va recordar la intensificació de la repressió de les forces d’ocupació i l’aparell judicial del Marroc contra la població civil i els activistes pro-drets humans sahrauís, també va lamentar l’actitud passiva del Govern de l’estat i de la comunitat internacional.

Miquel Carrillo, president de l’Intergrup Parlamentari Pau al Sàhara, va llegir el manifest de la convocatòria sota el lema JA N’HI HA PROU de repressió, de silencis, d’hipocresia, de complicitats amb el Marroc. El document exigia que s’aturi la repressió al Sàhara Occidental ocupat, que el Marroc informi del lloc i l'estat de salut dels darrers detinguts, la seva posada en llibertat immediata, així com la de tots els presos polítics sahrauís encara empresonats. Els convocants també han exigit la intervenció urgent de la comunitat internacional per protegir la població indefensa i que es persegueixin els culpables d’aquests crims i s’atengui i repari a les víctimes.

Exigir el compliment de la legalitat internacional i la celebració del referèndum d’autodeterminació, en què el poble sahrauí decideixi lliurament el seu destí. El manifest acabava exigint el cessament de la venda d’armament i de material de doble ús al Regne del Marroc, que es denunciï l’espoli de les riqueses del Sàhara Occidental ocupat i que s’aturi la relació privilegiada del Marroc amb la Unió Europea, Espanya i Catalunya.