ICV denuncia el judici d’un tribunal marroquí a set independentistes sahrauís


Raül Romeva denuncia el silenci “còmplice” del govern espanyol, a qui ha qualificat de principal responsable de la situació del Sàhara Occidental


El portaveu d’ICV al Parlament Europeu, Raül Romeva, ha denunciat avui el fet que un tribunal militar marroquí està a punt de jutjar set independentistes sahrauís residents a l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental, una acusació que pot comportar la pena de mort. En aquest sentit, Romeva ha denunciat amb especial èmfasi el silenci “còmplice” de la UE, i ha afegit que “és més greu encara el silenci del govern espanyol, principal responsable, per abandonament, de la situació actual que viu el Sàhara occidental”.

Romeva ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció al Ple del Parlament,  on ha manifestat que aquest “és un exemple més que demostra la intensificació de la repressió a l’antiga colònia espanyola. Per aquesta raó, l’eurodiputat ecosocialista ha preguntat a la cambra fins quan “podrem callar davant del que esta succeint al Sàhara Occidental? A més, Romeva ha emplaçat el Parlament Europeu a plantejar-se si “és aquest el règim marroquí amb el que volem tenir relacions privilegiades”.

En la seva intervenció, Romeva ha preguntat també en un to molt crític, “quant de temps creuen que els sahrauís poden aguantar als territoris ocupats i al desert, després de tantes dècades d’abandonament, abans d’optar per estratègies menys diplomàtiques?