Aminetu Haidar, a que espera el govern espanyol ?







Aminetu Haidar, a que espera el govern espanyol ?


Actualment un cos feble i amb la seva veu debilitada. Però una dona de fortes conviccions i que només demana poder regressar a l’Aiun, capital del Sàhara Occidental , amb la seva família. Una dona que porta 13 dies amb vaga de fam, només ingereix aigua amb sucre, aquesta dona es Aminetu Haidar, activista sahrauí per els drets humans que es troba , en contra la seva voluntat, a la sala d’espera de l’ aeroport de Guacimeta a Lanzarote.

Ahir vaig poder compartir una estona amb l’Aminetu Haidar, en primer lloc interessant-me per el seu estat de salut i els seu estat anímic, vaig poder veure que aquest es més fort que mai i que està molt convençuda de la seva actuació. Vaig transmetre-li tot el suport de Sahandreu en la seva lluita en defensa dels seus drets com a persona i també en la defensa dels drets humans que ella tan efectivament defensa.

El Govern del Marroc, a la seva tornada a l’Aiun no la va deixar entrar i la va retenir, la va desposseir del seu passaport i la va expulsar i/o retornar cap a Lanzarote. Cal a dir que el Govern Espanyol la va deixar entrar a l’estat espanyol, però al no tenir passaport no la deixar viatjar.

El Govern Espanyol ha d’exigir al Govern del Marroc que li retorni el seu passaport i l’Aminetu pugui retornar al seu país el Sàhara Occidental, com a qualsevol ciutadana lliure, i poder estar amb els seus fills, familiars, amics....

De no fer-ho el Govern Espanyol serà còmplice d’aquesta situació ,una situació il•legal , i s’allunyarà de ser un Govern que respecta els drets humans i la legalitat internacional.

A que espera el Govern Espanyol per exercir una actuació que doni resposta a la situació que pateix l’Aminetu?

Ànims Aminetu, la raó es del teu costat, cal que es faci justícia !