Jordi Guillot trasllada el suport i la solidaritat d'ICV a l'activista sahrauí Aminetou Haidar



27/11/2009

Jordi Guillot trasllada el suport i la solidaritat d'ICV a l'activista sahrauí Aminetou Haidar

El senador per ICV i president de la Comissió de Cooperació del Senat és el primer càrrec electe català que la visita després les autoritats espanyoles l'hagin reclòs a l'aeroport sense poder-ne sortir

El senador d'ICV per l'Entesa, Jordi Guillot, ha visitat avui a l'activista sahrauí Aminetou Haidar i li ha traslladat "tot el suport" i la "solidaritat" de la formació ecosocialista davant la situació en la què es troba: reclosa a l'aeroport de Lanzarote per les autoritats espanyoles des que la setmana passada va ser expulsada del Marroc quan tornava de recollir un premi per la seva tasca en defensa dels drets humans del poble sahrauí.

Guillot, que s'ha interessat per la seva salut, n'ha volgut destacar "el compromís i l'enteresa" en la defensa dels seus drets, tot i la debilitat per la vaga de fam. El senador ecosocialista ha recordat que ICV ja ha presentat inciatives parlamentàries al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu per saber les causes per les quals l'activista sahrauí està reclosa primer al Marroc i després a Lanzarote.

Finalment, Guillot ha demanat una vegada més que "el Govern de Zapatero faci les gestions amb el Govern marroquí perquè la defensora dels drets humans pugui tornar al Sàhara Occidental".

El senador ecosocialista és el primer càrrec electe català que visita la defensora dels drets humans a l'aeroport de Lanzarote.