ICV esmenarà els Pressupostos de la Generalitat pel que fa a cooperació internacional


Dolors Camats anuncia que la seva formació vol que la partida per la solidaritat amb altres països augmenti com a mínim fins la mateixa quantitat que l'any 2009

La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha anunciat avui que la seva formació presentarà una esmena als pressupostos de la Generalitat a la partida destinada a cooperació internacional. Els pressupostos per l'any 2010 tenen una partida de 39 milions d'euros per a solidaritat amb altres països mentre que l'any passat els diners destinats a aquesta qüestió eren 10 milions més, 49 milions d'euros.


"Creiem que això no pot ser i per tant creiem que en el tràmit parlamentari haurem de corregir-ho", ha dit Camats alhora que ha alertat que en un moment de crisi a Catalunya però també al món "l'ajuda a la solidaritat a altres països que ho estan passant molt malament es retalli en 10 milions d'euros". En aquest sentit la portaveu ecosocialista a la cambra catalana ha anunciat una reunió amb la Federació Catalana d'ONG's el pròxim dimarts per establir la xifra que determinarà l'esmena del grup ecosocialista per aquesta partida dels pressupostos del Govern català.

Malgrat l'objectiu del 0,7% no serà assolit per l'any 2010 tal i com estava previst en la llei catalana de cooperació, en els pressupostos de l'any anterior la partida destinada a aquesta qüestió era destinar el 0,39% i aquest any malgrat el descens dels 10 milions d'euros es destina el 0,41%. L'objectiu de la formació ecosocialista és augmentar aquesta partida per tal d'acostar-se al 0,66% que determina el pla aprovat per una àmplia majoria en el Parlament de Catalunya.

Camats ha explicat que així ho ha anunciat a la Agència Catalana de Cooperació Internacional del Govern de la Generalitat i que la resposta de l'executiu davant l'esmena d'ICV-EUiA, segons Camats, ha estat acollida amb bons ulls.