El Marroc impedeix a l'activista sahrauí tornar a volar a Aaiun


Aminetu Haidar va ser retornada a Lanzarote després d'estar detinguda juntament amb dos periodistes espanyols

EFE
LANZAROTE
El Marroc ha impedit aquesta tarda a l'activista sahrauí Aminetu Haidar, retinguda des d'ahir a Aaiun i retornada avui a Lanzarote per les autoritats marroquines, tornar a volar a la capital del Sàhara Occidental, informen fonts del Front Polisario.

Dos funcionaris marroquins, que havien volat amb Haidar aquest migdia a l'avió que l'ha retornat a les Canàries, han anunciat a la companyia Top Fly que, si la dirigent sahrauí pujava al vol previst per a aquesta tarda, el Marroc no deixaria aterrar l'avió a Aaiun.

Per aquest motiu, la companyia aèria no ha permès a Aminetu Haidar embarcar en el vol regular que ha sortit a les 17.45 hores (local), ha informat a Efe el president de la comunitat sahrauí a Lanzarote, Hamudi Isemo Mussa.

Suport de compatriotes

Aminetu Haidar, retinguda des d'ahir a Aaiun i retornada avui a Lanzarote per les autoritats marroquines, ha arribat a primera hora de la tarda a Arrecife de Lanzarote expulsada pel Marroc en un avió que no va voler abandonar durant una hora perquè la seva intenció era tornar, si bé després ha accedit a baixar de l'aparell després de parlar amb la policia espanyola.

Des d'aleshores, la dirigent sahrauí ha estat a l'aeroport de Lanzarote acompanyada per un grup de sahrauís que han desplegat cartells i pancartes en què reivindiquen la independència de la seva terra i en defensa dels drets humans dels sahrauís.

Haidar, coneguda com la Ghandi sahrauí, va ser retinguda ahir juntament amb els periodistes espanyols Pedro Barbadillo i Pedro Guillén tot just desembarcar a Aaiun. Els informadors van poder tornar ahir a la nit a Gran Canària.
elperiodico.cat