ICV demana a Zapatero que cridi a consultes l'ambaixador d'Espanya al Marroc

Jordi Guillot considera un "greu error" centrar la pressió en Aminatu Haidar i demana centrar-se en el Govern marroquí

El vicepresident d'ICV i president de la Comissió de Cooperació en el Senat, Jordi Guillot, ha demanat avui al president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que cridi a consultes a l'ambaixador espanyol al Marroc. Guillot ha qualificat de "greu error" que el Govern espanyol centri la pressió en Aminatu Haidar i ha matisat que a qui "cal pressionar de debò perquè està vulnerant el dret de les persones és el Govern del Marroc".


Per això el vicepresident ecosocialista ha considerat "imprescindible" crida a consultes a l'ambaixador espanyol "per saber qui és el rebuig del tracte que està donant el Govern marroquí a la defensora dels drets del poble saharauí en vaga de fam a Lanzarote". "L'única sortida justa és aquella que respecti la voluntat del poble saharauí", ha afegit Guillot quan se li ha demanat per la polèmica entre Marroc i Sàhara.

ICV ha assistit avui a una concentració amb 400 persones on s'ha demanat la fi del bloqueig d'Aminatur a Lanzarote sense poder tornar al Sàhara Occidental. La representació de la formació ecosocialista ha estat formada pel responsable de moviments socials d'ICV, David Cid i per la regidora de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, Loli Gómez. La formació ecosocialista també assistirà a la pròxima concentració convocada pel pròxim dijous a Barcelona.