PLATAFORMA CATALUNYA AMB AMINETU HAIDAR.


Reunits a Barcelona el conjunt d´entitats solidàries amb el poble sahrauí, mostrem la nostra solidaritat amb l´activista sahrarui AMINETU  HAIDAR , i denunciem les violacions dels drets humans que pateix diariament la població sahrauí en els territoris ocupats del Sahara Occidental per part del Regne del Marroc.

Volem donar publicament el nostre suport a l´activista sahrauí pels drets humans AMINETU HAIDAR que va ser expulsada del territori ocupat del Sahara Occidental pel Regne del Marroc cap a la illa de Lanzarote, on va ser retinguda pel govern espanyol en contra de la seva voluntat.

Després de més de 4 setmanes en vaga de fam, AMINETU HAIDAR continua demanant allò que demanava el primer dia, retornar a casa seva a la ciutat de El Aaiun al Sahara Occidental, sense condicions prèvies, per continuar desenvolupant la seva activitat pacífica i a favor dels drets del poble sahrauí.

Volem recordar, que el Sahara Occidental, NO és el Marroc, sino un Territori No Autonom pendent de Descolonització, tal com reconeix la ONU en el seves multitud Resolucions aprovades per aquest organisme internacional.

Les entitats solidàries amb el poble sahrauí fem una crida a partits politics , sindicats, entitats socials i  culturals i a persones individuals a que s´adhereixin a la PLATAFORMA CATALUNYA AMB AMINETU HAIDAR per tal d´ aconseguir els següents objectius:

-          Promoure , recolzar i coordinar accions arreu de Catalunya, per tal de recolzar les reivindicacions  d´Aminetu Haidar de retornar a casa seva sense condicions prèvies.
-          Demanar al govern espanyol , que pressioni al Regne del Marroc, que és el veritable culpable de la situació de l´Aminteu Haidar i no pas ella ni els sahrauis.
-          Demanar l´alliberament dels 7 activistes sahrauis detinguts pel Marroc , el pasat 8 d´octubre  i de tots i totes els activistes sahrauis defensors dels drets humans que es troben detinguts il.legalement pel sot fet de treballar pacificament a favor dels drets del seu poble.
-          Promoure el coneixement de les reivindicacions del poble sahraui a Catalunya i donar suport al conjunt d´activistes sahrauis que treballan en els territoris ocupats del Sahara Occidental.

            Barcelona, 11 de desembre de 2009