Una carta per al cònsul del Marroc de Barcelona


Els grups parlamentaris d’ERC i de ICV-EUiA han enviat una carta al cònsol del Marroc a Barcelona en relació a la repressió de la policia marroquina contra centenars de saharauis que es van congregar davant de la casa dels seus pares de Mahfud Larosi Ali Beiba en una asseguda en silenci i pregària per la seva ànima, a l’Aaiun. Les autoritats d'ocupació marroquina van impedir complir aquesta tradició de la seva cultura, mobilitzant desenes d'unitats dels serveis de seguretat i militars per a dispersar i carregar contra els sahrauís.

Els diputats Miquel Carrillo i Lluís Postigo, membres de l’Intergrup Pau al Sàhara, informen al cònsol del Marroc detalladament del dramatisme dels fets ocorreguts, gràcies al comunicat i les fotografies aportades per CODESA. Finalment li recorden que aquests tipus de situacions no es poden donar en un estat democràtic que ha de garantir els drets humans de la ciutadania.

Des de l’ACAPS, agraïm la iniciativa dels grups parlamentaris d’ERC i d’ICV-EUiA i ens sap molt de greu tornar haver de lamentar que la resta de grups parlamentaris PSC-CpC, CiU, PP i Cs no hagin subscrit la carta. Una vegada més interessos partidistes, electorals, econòmics i comercials se sobreposen per davant de la legalitat internacional i dels drets humans, quan la víctima és el poble sahrauí i el botxí el Marroc.

7 de juliol de 2010