Comencen els preparatius per la celebració del 35 aniversari de la proclamació de la República Sahrauí


El Comitè Preparatori del 35 Aniversari de la Proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica, ha posat en marxa els programes per als preparatius de les celebracions de l'aniversari a nivell nacional, en les Wilayas i institucions nacionals.
El Comitè Preparatori ha realitzat reunions a totes les wilaies, en què s'ha llegit un comunicat en què es destaca la importància d'aquest esdeveniment per al poble sahrauí.


D'acord amb el Comitè Preparatori, l'efemèride se celebrarà en dues etapes, la primera en els campaments de refugiats sahrauís, a la Wilaya de Smara, on s'organitzarà l'onzena edició del "Sahara Marató" i la segona etapa en els Territoris Alliberats de la República Sahrauí, a la regió de Tifariti que acollirà les desfilades militars i culturals.


La República Àrab Sahrauí Democràtica va ser proclamada el 27 de febrer de 1976 a la regió de Bir Lehlu, un dia després que la bandera espanyola fora arriada del Sàhara Occidental i Espanya posés fi a la seva presència colonial de gairebé un segle. En l'actualitat són més de vuitanta els països que reconeixen de ple dret a la República Sahrauí. (SPS)