SEGRESTATS TRES COOPERANTS, DOS ESPANYOLS I UNA ITALIANA, ALS CAMPS DE REFUGIATS SAHRAUÍS de Tinduf

RADS TV Nota de Premsa

Chah El Hafed el, 23 octubre 2011

Seguretat reforçada al voltant de les residències dels cooperants estrangers i calma general

El Ministeri de Defensa sahrauí ha posat en marxa un operatiu per a la captura dels assaltants i l'alliberament dels tres segrestats

Els cooperants espanyols Ainoa Fernández Rincón i Enric Goyalons, i la italiana Rossella Urru, van ser segrestats ahir dissabte, 22 d'octubre, als campaments de refugiats sahrauís situats a Tindouf (Algèria), segons comunicat del Ministeri d'Informació de la RADS. Els fets es van produir a les 23:54 hores quan un grup de cinc homes armats va irrompre en el Protocol de Rabuni, lloc de residència dels cooperants estrangers, després d'haver colpejat i lligat de mans a un dels guardes de les instal · lacions. Per indicis trobats al lloc dels fets, s'estudia la hipòtesi que un dels segrestats, Enric Gonyalons, pertanyent a la ONG Mundubat, pugui estar ferit, desconeixent la seva gravetat.

Un dels treballadors sahrauís, membre de l'equip d'Oftalmologia del Ministeri de Sanitat sahrauí, Omar Ahmed Mohamed, va ser traslladat a l'hospital General de Bolla i intervingut d'urgència en rebre un tret al coll durant l'assalt, quan intentava evitar el segrest després d'una trucada telefònica de socors enviada per Ainoa. La seva situació actual és estable, segons va confirmar el director del seu servei, Hamudi Mokhtar, que l'acompanyava quan el seu vehicle va ser tirotejat.

Els segrestadors van fugir en un tot terreny, al qual es va unir un altre vehicle que estava vigilant, sent perseguits pel turisme d'un civil que es trobava en el lloc, però que no va poder seguir el seu rastre perquè el seu cotxe no estava preparat per circular per pistes de terra. Després d'uns primers moments de confusió, a causa de l'inesperat dels esdeveniments, es va posar en marxa tot l'aparell de seguretat de l'Estat sahrauí, que va blindar els espais de residència dels treballadors estrangers dedicats a l'atenció humanitària de la població refugiada i va iniciar la recerca del vehicle dels segrestadors.

Immediatament es va convocar un gabinet de crisi, encapçalat pel president de la RASD, Mohamed Abdelaziz, l'objectiu és localitzar els assaltants i alliberar els tres cooperants segrestats, per al que s'ha posat a disposició de les forces de seguretat tots els mitjans del Ministeri de Defensa i de la resta de les institucions sahrauís. El gabinet segueix reunit a la Presidència de Govern, situada a Rabuni.

Fins ara es desconeix les motivacions del segrest.

El director de Seguretat de la RASD, Mohamed Akeik, ha transmès en nom del Govern sahrauí seva solidaritat amb les famílies dels segrestats, confirmant que l'operatiu que persegueix els segrestadors farà tot els esforços necessaris per aconseguir alliberar-sans i estalvis. "El Front Polisario ha pres totes les mesures necessàries perquè els cooperants estrangers se sentin tranquils". Va confirmar a més que el Govern sahrauí ha informat dels fets a les ambaixades d'Itàlia i Espanya a Alger i està en contacte amb les mateixes.

Per la seva banda, la cooperant Bàrbara Magdalena, de MPDL, que va rebre al costat d'altres cooperants la crida de Ainoa, va condemnar els fets i va confirmar que, encara que estan molt preocupats pels seus companys, la situació actual és de calma i de completa seguretat. Ainoa, integrant de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Extremadura, fa dos anys en els campaments desenvolupant un projecte de promoció d'horts per garantir la seguretat alimentària dels refugiats. Per la seva banda, Enric porta als campaments des de gener amb l'organització Mundubat i Rossella des de fa tres anys.

http://saharaindependiente.org/spip.php?article1096