VOTA PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL

Manifestació Madrid Federació ACAPS.jpg

PARTICIPA!
MANIFESTACIÓ A MADRID ·

12 DE NOVEMBRE DE 2011 · 12.00 HRS

DE ATOCHA A PUERTA DEL SOL

N’HI HA PROU!

VOTA PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL

L’espurna de la primavera àrab va néixer al campament de Gdeim Izik -desmantellat violentament per les forces d'ocupació marroquines- i està canviant el panorama polític de la tota la regió. L'ONU ha de complir ara amb la seva obligació de fer respectar la legalitat internacional al Sàhara Occidental i resoldre un conflicte existent des de fa ja 36 anys. És una vergonya que l'exèrcit marroquí segueixi ocupant un territori que va envair per la força, negant-se acomplir les Resolucions aprovades pel Consell de Seguretat i pretenent senzillament annexionar-se el territori.

Fa exactament 20 anys es va signar l'alto el foc, posant fi a una guerra de 16 anys amb el Marroc. Als ciutadans/es del Sàhara Occidental se'ls va prometre un referèndum d'autodeterminació que mai s'ha dut a terme. Mentrestant, més de 160.000 sahrauís viuen encara en camps de refugiats al desertalgerià i la resta de la població sahrauí pateix els abusos d'una ocupació il·legal que a més espolia la riquesa del seu territori.

L'Estat espanyol, com a potència administradora, l'obligació jurídica de promoure l'exercici del dret a la lliure determinació del poble sahrauí i no pot romandre impassible davant el que està succeint. Ha de dur a terme tot tipus d'iniciatives perquè es compleixin els acords de l'alto el foc, i que finalmentes materialitzi la lliure determinació de l'última colònia d'Àfrica. Vint anys és molt temps, però encara no és massa tard per aplicar les lleis internacionals idonar una solució pacífica a aquest conflicte. Ha arribat l'hora de permetre que el poble sahrauí decideixi lliurement el seu futur. Entre tots/es teniml'oportunitat d'aconseguir-ho.


ARA MÉS QUE MAI

LLIBERTAT I JUSTÍCIA – EVITEM LA GUERRA