campament de Gdeim Izik


El 10 d'octubre del 2010, entre 10.000 i 20.000 persones s'instal·len prop d'Al-Aaiun, i aixequen un campament de denúncia pacífica per la vulneració constant dels drets socials del poble saharaui, sobretot en l'accés al treball i a la vivenda.

Després de 28 dies i una successió d'esdeveniments i creixement constant de la tensió, el règim marroquí decideix desallotjar per la força el campament de Gdeim Izik, i imposa un bloqueig informatiu gairebé total. Per sort, l'Antonio i la Isabel es troben dins el campament i tenen una càmera a les mans. Enregistren la brutal destrucció del campament, centenars d'agents marroquins avancen a través dels milers de haimes. Quan ja és massa perillós continuar al campament, fugen en un 4x4, ajudats per la població saharaui, que els traslladen a Al-Aaiun.

Els activistes narren la seva experiència durant uns esdeveniments que probablement han marcat l'inici d'una onada de canvi històrica al món àrab: vivim la seva por extrema, la tensió constant, l'amor per un poble oprimit però valent, el suport en la lluita i, finalment, l'acompliment de la missió heroica que els va ser encomanada.